Tisdag

En bra dag helt enkelt.


Welcome home, sun.

Igår var första dagen jag var hundvakt och Mathilda, Ronja och jag tog en långpromenad i det fina hösvädret.
Det var alldeles klarblå himmel och solen värmde, lite.
Så här glada var vi att det var höstlov!
Jag och Abbe hittade en favoritplats i solen. Den vackra färgen och solen som lyste rakt på var bäst.

min första höstlovsdag

På min första höstlovsdag sover jag ut, äter jag en stor frukost, går jag en långpromenad, skriver jag, läser jag, blåser det storm, lyssnar jag på världsbra musik, tänker jag, längtar jag tills morgondagen, äter jag, springer jag runt i en stor stickad tröja som räcker ner till knäna. Vad gör ni? 

snö

I veckan kom det snö. Jag trodde jag såg fel. Men det var sant, årets första snö föll den tjugofemte oktober.

Min kärlek till söndagar

På söndagar brukar jag dra mig kvar i sängen alldeles för länge, med boken i handen och massor drömmar om resor. När jag kommer upp ur sängen äter jag en vräkfrukost med nåt sött till och ser på Nyhetsmorgon där det alltid brukar vara någon bra artist med. Jag sjunger med och tänker på sommarens konserter.
På söndagar brukar jag alltid passa på att dricka något varmt och bara använda mysiga kläder. En promenad eller två med kameran i handen brukar hinnas med också. Att träna är ett måste på söndagskvällen och göra naglar och sånt fint inför veckan är verkligen ett söndagsnöje. Ibland kan det hända att jag åker på utflykt, till en stad och köper något fint plagg eller fikar med vänner. Älskade söndagar.


I will wait for you

Nu är jag här igen! Med ett vackert väder och höstlov framför mig. Igår tog jag farväl av Ingrid och Becka. Ingrid tar flyget till London idag och Becka ger sig iväg till huvudstaden. 
Mitt höstlov kommer bestå av varma drycker, hundar, foton, vänner, lager på lager kläder, promenader, fika, shopping och vila.

lördag

nu är det höst, på riktigt. segling, chai latte, cappuccino, bussturer, dans, läsning, matlagnig, skoplock och regn är vad den här veckan bestått av.

i sexan

I sexan på avslutningen klädde jag mig så här. Jag kände mig som en docka med ett överflöde av tårar och glädje. Det var sista året. Sista året i låg och mellanstadiet. Sista året tillsammans med klassen som hade gått så fort. Jag hade vårbleka ben och hoppade av lycka, glädje och sorg att få springa ut från kyrkan och ha ett helt underbart sommarlov framför sig var bara för bra. I vår är det dags igen. Skiljas åt från ännu en klass. Gråta tills det inte längre finns några tårar kvar. Skratta åt allt vi har gjort de tre åren tillsammans. Ha vårbleka ben och klä sig i en vacker sommarklänning. Kramas. Se på stipendieutdelning. Kramas lite till. Äta avskedsmiddag. Säga hejdå. Gå ifrån skolan och veta att man har ett sommarlov framför sig. Ett sommarlov med frihet, vänner, dans, sena kvällar och sömn innan man möter nya utmaningar och en ny klass igen. Så nu ska jag ta vara på det här. Kramas, dansa, skratta, gråta, plugga, gå till skolan tillsammans med mina vänner och ha en fin sista tid.

Torsdagen den artonde oktober tjugohundratolv

Att sitta på en busshållplats och vänta på en buss som inte kommer förrän om en halvtimma. Att ha musik i öronen och se små söta tanter komma traskandes, nykära par småprata om allt möjligt, stressade män med kostym komma springandes och cyklister med träningskläder på. Att se det här och samtidigt hitta på en historia om livet. Att sedan gå på en full buss och att se en pojke, en väldigt vacker sådan.


paradise

Kreta 2011
 

regn, regn, regn. Jag vill ha sol och värme. Förresten, min första praodag är gjord.

Min vecka

Vi hoppade runt som lyckliga galningar.
Min snygga vän var snyggast.
Vi hade gympa och hoppade oss till bussen.Vi gick från maten och bara skrattade.
Jag insåg att alla var så galet fina.
Vi hade fint väder och allt var toppen, höst.

Lite smått och gott

Den här veckan har gått snabbt. Jag har haft prov, massor av träning och filmredigering. Igår tog jag, Evelina och Ronja mopparna till skolan. Vi åkte i gryningen och det var så underbart fint! Det var så iskallt så knäna domnade bort. Landskapet var fyllt med dis och morgonhimlen var sådär ljusrosaorange med en molnvägg borta vid horisonten.

Efter skolan tog vi oss vidare till centrum för att fika med några vänner. Där satt vi en lång stund för att para ihop varandra och kolla på folk som gick förbi. Vi bestämde oss sedan för att ta en sväng runt orten i det fina vädret. Det var så härligt att få vara med dem osom man knappt kommer se på tre veckor nu, på grund av PRAO. Tack.

Ikväll ska jag på pyjamasparty hos Ingrid. Vi ska laga mat och bara göra trevligheter.


höstlista

Förra hösten
 

Höstvindarna blåser förbi, luften blir bara kallare och jag bär mer och mer varmare kläder. Jag har lite planer inför hösten:
 
  • åka på utflykt
  • ha en filmkväll 
  • gå promenader med picknick
  • fika, fika, fika
  • gå på konsert
  • vara hundvakt
  • lära mig några fina låtar på piano
  • lyssna på höstlåtar 
  • cykla 
  • ta ett dopp i havet
  • fota mera
  • äta något gott med vänner
  • spela sällskapsspel
  • träffa klassen
  • gå på halloweenparty och klä ut mig till nåt kul
  • skratta tillsammans med mina vänner

åttonde oktober

I helgen hade vi lite gäster på middag och gick sedan på Hanna Lindblads Showgirl. Jag dukade fint och gjorde djävulsflotte. Showen var superbra!Jag hann också med att gå en snabb promenad i det fina vädret. Jag hade på mig nys skor och mitt hår var alldeles för rakt.

Fredagen

Igår var det fredag igen. Jag var finklädd, hade solglasögon och lyssnade på nya bondlåten med Adele. Kvällen kom  och det kom hem några fina tjejer till mig. Vi förberedde oss för skoldisco med greksallad och choklad. Sedan åkte vi och det blev inte så kul osm vi väntat oss...

Tog hur många finfredagsbilder som helst.

Du vet inte om att jag vill ha dig nu.

den nya kjolen, höstfärg.
 

Tillbaka i skolan igen. Glada vänner och ett blandat väder. En skola som rivs ner för att bygga ny. Barackhäng. Snart drar jag på bio med Becka, Hypnotisören. ha en bra kväll!

Min dag

Min dag har ungefär sett ut så här. Skridskoåkning, moppetur, fint väder och bad och bastu som avslutning.

Studiedag två

mina tre favoriter. Oskar Linnros, lilla sällskapet och coldplay. Lyssna!

Studiedag ett

Att läsa en bok och vara helt genomblöt efter att ha fällt tårar är vad jag gör på min studiedag. En ganska bra läxa egentligen.

RSS 2.0